boldogkert_logo

HÁZIREND

Igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból, hogy a legtöbbet adhassuk Nektek. Mi csak annyit kérünk, hogy vigyázzatok rá, hogy ha legközelebb jöttök, ugyanilyen szép állapotban és magas színvonalon tudjuk biztosítani a nyugodt pihenésetek.

Ehhez megírtuk a Boldogkert Házirendjét, melyet kérünk, tartsatok be.

Tartalom

Környezet

Ne feledd, hogy Vérteskozma szigorúan védett természeti terület, számunkra is, mint minden vérteskozmai lakosnak, a legnagyobb érték a környezet és a csend, kérünk vigyázz rá. A vadak miatt vezess óvatosan.

Legyetek tekintettel a falu lakóira, az erdei állatkákra és egymásra, és 22:00-8:00 között tartsátok be az éjszakai csendet.

A hangos zenét és kiabálást napközben is kerüljétek!

Tilos bulikat, rendezvényeket tartani!

A szemetet szelektíven gyűjtjük.

Fenntartóság 

Kérünk, hogy minden energiaforrást, vizet, világítást, elektromos eszközöket, fűtést, kandallót, légkondicionálót, dézsát, szaunát a fenntarthatóságot szem előtt tartva használj. Spórolj az energiával, ne terheld a környezetet feleslegesen.

Dohányzás

Az épületekben dohányozni tilos. Amennyiben dohányzol, azt a terasz környékén kijelölt helyen teheted meg.

Érkezés, távozás

A szobátok kulcsait  16 órától vehetitek át,  előre egyeztetett időpontban. Az érkezésetek várható idejét kérjük előre jelezzétek, hogy személyesen tudjunk Titeket fogadni.  Korai check-in és késői check-out a foglaltság függvényében, felár ellenében lehetséges, a foglaláskor kérlek jelezzétek. Távozáskor személyesen vesszük át az apartmanokat és a kulcsokat. 

A kijelentkezés napján pedig 12:00 óráig kell elhagynotok a Boldogkertet.

Tűzrakás, bográcsozás, grillezés

A tűzrakó hely a fenti kertben található. A grill a nyári konyha mellett, a pizzasütő a nyári konyhában található. A grillezéshez és bográcsozáshoz szükséges fát a fatárolókban, a faszenet a Nyári konyhából nyíló pincében találjátok.

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a tűzvédelmi szabályok betartásával. (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől el kell távolítani.) Mielőtt otthagyjátok a tűzrakó helyet, kérjük, győződjetek meg afelől, hogy a tüzet valóban eloltottátok. 

Nyári konyha 

A nyári konyhát mindenki bármikor használhatja. Kérünk, hogy használat után ugyanolyan állapotban hagyjátok, ahogy találtátok. A szennyes edényeket, tányérokat a kihelyezett dobozba tegyétek, ezekről mi gondoskodunk. 

A közös használatú hűtőszekrényt a nyári konyhából nyíló kis pincében találjátok meg.

GSM, Wifi, TV

Vérteskozmán nincs GSM szolgáltatás. Ha Telekomos ügyfél vagy, akkor érkezésed előtt be tudod állítani a wifi hívást, aminek segítségével wifi-n keresztül tudsz telefonálni és sms-t fogadni, amennyiben a készüléked kompatibilis. Több információt a beállításról lenti honlapon találsz.

https://www.telekom.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobil/vowifi

A WIFI rendelkezésedre áll a Kuckó és Lélekfonó apartmanunkban, valamint a Nyári konyhában (felhasználónév, jelszó a Nyári konyhában található), azonban a Bárka apartmanban nem elérhető.

A Lélekfonó apartmanban van TV és projektor, viszont nincs tévéadás, de Netflixet vagy saját eszközről bármit tudtok nézni. A Kuckó és a Bárka apartmanban nincs TV, viszont itt beszélgethetsz, pihenhetsz, olvashatsz, vagy csak egyszerűen nem csinálhatsz semmit. 

Fűtés, hűtés

A Lélekfonó apartmanban kandalló, légkondicionáló berendezés és fali panel, törölközőszárító adja a meleget. A kandallóhoz tüzelőfa korlátlanul rendelkezésetekre áll a tárolóban.

A Bárka apartmanban fűtésre és hűtésre a légkondicionáló berendezést használhatjátok. Nappal érdemes az automata üzemmódot beállítani, este pedig az éjszakai csendes üzemmódot.

A Kuckó apartmanban fali infrapanel, fűtőpanel, törölközőszárító adja a meleget.

Ha hosszabb kirándulásra mentek télen, ésszerűen, automatára állítsátok be a hőfokot a berendezéseken. Nyáron a légkondícionálót pedig kapcsoljátok ki.

Finn szauna

A finn szaunát bármikor használhatjátok, a kívánt hőmérsékletet a készülék gombjával tudjátok szabályozni. Használat előtt maximum fél órával, és nem többel, érdemes bekapcsolni. A szaunában a bio illóolajokat díjmentesen használhatjátok. Ha befejezted a szaunahasználatot, minden esetben kapcsold ki az ajtó mellett található tekerőgombbal ütközésig, amikor egy csengetést fogsz hallani.

Két óra szaunahasználat díjmentes. Korlátlan finn szauna használat díjköteles.

Infra szauna a Lélekfonóban

A Lélekfonó apartman lakói számára privát használatú. Szaunázás előtt maximum 5 perccel érdemes felfűteni az ajtó mellett kívül található gombot benyomva. Alapból 30 percre van állítva, ha kevesebbet használnád, állítsd át. 30 perc után a szauna kikapcsolódik, de a gombbal Te is kikapcsolhatod.

Finn szauna a Lélekfonóban

A finn és az infra szaunát külön lehet használni. A finn szaunát a szaunakályhán lévő gombokkal tudod beállítani és kikapcsolni. Mindig győződj meg róla, hogy használat után ne maradjon bekapcsolva.

Dézsafürdő

A dézsafürdő használatát kérjük a foglalást visszaigazoló emailre válaszolva, az érkezés előtt jelezzétek, mert a felfűtéshez több órára van szükség.

A kályhát a teraszról nyíló lépcsőről tudod megközelíteni. Fa, gyújtós, szén be van készítve a terasz alatt. A kályhaajtót mindig tartsd zárva.

A világítás és a keringtetőszivattyú kapcsoló gombját a lépcső melletti oszlopon találod meg.

Egyszeri, két óra dézsahasználat díjmentes. Korlátlan dézsahasználat díjköteles.

Fürdőtó

A fürdőtavat saját felelősségre használhatjátok. A speciális lépcsőzetes kialakítás miatt kizárólag a kijelölt helyen, a lépcsőn tudjátok megközelíteni. A tóba tilos ugrálni.

A biotóban forrásvíz van és telepített növények vannak, ezért a tisztaságára vigyázzatok. Ha olajos napvédőt használtok, a fürdőtó használata előtt mindenképp zuhanyozzatok le. Zuhanyt a kertben és a szaunában is találtok.

Ajtók, kapuk zárása/nyitása

Vérteskozma Magyarország legbiztonságosabb faluja, de vigyázzatok értékeitekre saját megnyugtatásotokra. Az apartmanok zárhatóak, a kulcsot az apartman bejárati ajtaja mellett kívül található kulcsszéfben tudjátok elhelyezni.

Parkolás

A Boldogkert előtt az utcán tudtok parkolni. 

Berendezési tárgyak használata

Kérjük, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésszerűen, a fenntarthatóság jegyében használjátok! A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, nappali bútorok stb.) ne vigyétek ki a kertbe. A kültéri bútorokhoz tartozó párnákat és egyéb eszközöket esős időben és éjszakára ne hagyjátok a kertben vagy a teraszon. 

Étkezés

A Boldogkert önellátó, a Lélekfonó apartman és a Nyári konyha jól felszerelt. Kérjük étkezésre a konyhátokat vagy a Nyári konyhát és a kertet használjátok. A mikrohullámú sütőbe ne tegyetek be fémet tartalmazó tárgyat!

Takarítás

Amennyiben egy hétnél hosszabb ideig tartózkodsz a szálláson, az ágyneműt és a törölközőket kicseréljük.

Rend

A Boldogkertet tisztán kapjátok meg, így kérjük, ügyeljetek a rendre, tisztaságra.

Kert 

A kertet mi gondozzuk. Kérjük, vigyázzatok a növények és a kerti bútorok épségére!

Szemét elhelyezése

A hulladékot szelektíven gyűjtjük. A háztartási szemetet a konyhában és a fürdőszobában található szemetesben tudjátok gyűjteni. A műanyag, fém, üveg és papír hulladékot pedig a nyári konyha melletti kertben található kinti szelektív kukába tudjátok elhelyezni. Kérjük, hogy háztartási szemetet, ételmaradékot ne tegyetek ki a ház mellé, mert odacsábítja az erdő apraját-nagyját. 

Felelősség

A Boldogkert nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért anyagi felelősséggel Ti feleltek. Vagyontárgyaitokért a Boldogkert felelősséget nem vállal.

Elérhetőség

Ha bármire szükségetek lenne, éjjel-nappal elérhetőek vagyunk telefonon és e-mailen. Hívjatok vagy írjatok.